Cukroví moc nejíte, tak jste si letos řekli, že ho nebudete ani péct. Narychlo ohlášenou návštěvu byste však měli mít čím pohostit. Poradíme, jak se v jejich očích stát dokonalou hostitelkou, a přitom nestrávit v kuchyni více než hodinu času. Stačí si vše připravit den předem, obětujte večerní hodinku strávenou u televize, a druhý den můžete pochutiny rovnou servírovat!
Karamelový likér
Karamelový likér chutná lépe než klasický vaječný, je velmi oblíbený u všech našich přátel, a přitom je jeho příprava opravdu snadná. Stačí smíchat jedno balení karamelového salka, dva kelímky smetany ke šlehání, lžíci instantní kávy rozpuštěné v troše horké vody a pak dle chuti naředit tuzemákem, na toto množství použijeme asi 300 ml. Hotový likér se přelije nejlépe do nějaké pěkné dekorativní lahve, dá se ale použít i zavařovačka nebo prázdná láhev od vína. Poté už jen vychladit v lednici do druhého dne… za deset minut máme hotovo!
Čokoládové pralinky
Čokoládovo-mandlové hrudky vykouzlíte co by dup. Kupte si nejlépe mandle již nakrájené na hranolky nebo plátky, dají se použít i kostičky nebo ručně nasekané mandle, ale hranolky vypadají nejvíce dekorativně. Vysypte sáček a mandle dejte na pár minut opražit do vyhřáté trouby pod gril, mezitím si rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce tabulku kvalitní čokolády a připravte tác s pečícím papírem, kam budete odkládat hotové pralinky. Do jedné tabulky rozpuštěné čokolády vmíchejte zhruba jeden sáček opražených mandlí a poté lžící klaďte hrudky na připravený tác. Nakonec dejte do druhého dne chladit do lednice. Můžete udělat různé druhy, když použijete různé druhy čokolády či oříšků.
Obložené sendviče
Obložené sendviče, kterými oslníte, snadno připravíte předem, alespoň se do druhého dne pěkně proleží! Budete na ně potřebovat několik plátků toustového chleba, který pomažete různě ochucenými másly – na ochucení doporučujeme použít hořčici, nasekané bylinky či křen. Na pečivo namazané křenovým máslem následně dejte kolečka salátové okurky a přikryjte dalším pomazaným chlebem. Na hořčicové máslo dejte plátky ementálu a posypte pažitkou a také zakryjte chlebem. Na bylinkové máslo dejte šunku a opět pomazaný chleba. Všechny sendviče zabalte do fólie a uložte do druhého dne do chladničky. Před podáváním stačí rozkrájet šikmo na čtvrtiny a propíchnout párátkem.